Žreb LM prisúdil Slovanu aj Sparte gigantov: Toto budú zážitky na celý život

3 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Žreb nového formátu Ligy majstrov pripravil pre Slovan Bratislava aj Spartu Praha skutočné lahôdky. Do našej krajiny prídu veľkí giganti európskeho futbalu. Buďte pri tom spolu s nami aj vy!

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Slovanu sa splnil sen 

Belasí sa do Ligy majstrov prebojovali vôbec po prvýkrát a elitná súťaž im pripravila veľmi príjemné privítanie. Manchester City, Bayern Mníchov, AC Miláno, Atlético Madrid, Dinamo Záhreb, Celtic, Stuttgart, Girona. Čo viac povedať?

Na Tehelné pole prídu Manchester City, AC Miláno, Dinamo Záhreb a Stuttgart. To je zostava tímov, o ktorých futbalisti snívajú. A fanúšikovia tiež. Prvé dva tímy sú jasnými ťahákmi, ale aj ostatné. Pri Záhrebe sa dá očakávať TOP atmosféra a proti Nemcom budú chcieť Weissovi zverenci bodovať.

A ak vás láka vidieť zápas Slovana doma alebo vonku, neurobíte chybu. Práve naopak. Je až neuveriteľné, aké destinácie pridelil nášmu majstrovi žreb: Madrid, Mníchov, Girona či legendárny Celtic. Wow! Atlético láka na hviezdy, nový štadión a mesto, ktoré ponúka zďaleka nielen futbal. Na druhej strane Girona je blízko Barcelony, ktorá tiež pozýva na skvelý výlet. Mníchov je vzdialený iba pár hodín a Allianz Arena je už legendárna, a atmosféra v Celticu a škótska kultúra k tomu? Už skutočne nie je čo dodať.

Sparta Praha je späť medzi európskou elitou

Prvé dva koše = štyri tímy. Takto funguje nový systém. Sparta pocítila, aké široké je spektrum výnimočných európskych klubov. Posúďte sami – Inter Miláno, Atlético Madrid, Manchester City a Leverkusen. Lepšie to už ani dopadnúť nemohlo! Prvé dva tímy vyzve Sparta doma, zatiaľ čo fanúšikov českého šampióna čaká cesta do Manchestru a Leverkusenu. A to je tiež skvelé.

Čo ďalej? Menej slávy, ale podobná kvalita. Sparta privíta aj Salzburg, ktorý má vďaka svojej akadémii v Európe veľké meno, a dá sa očakávať, že kto príde na tento zápas, uvidí v rakúskom drese hviezdy budúcnosti. A potom je tu francúzsky Brest, nevyspytateľný celok z Ligue 1.

Aj druhé kolo zápasov vonku je priam vysnívané. Do štvrtého koša ide nemecký vicemajster Stuttgart, ktorý má veľké ambície a krásny štadión. Feyenoord si nechávame na koniec, pretože tamojšia atmosféra je ako z iného vesmíru. „Zdôrazním a podčiarknem atmosféru. Hral som tam a bola to najlepšia atmosféra, akú som kedy zažil,“ povedal pre Livesport Zprávy bývalý útočník Sparty Václav Kadlec.

Ako vidíte, z ôsmich zápasov si nemôžete vybrať ani jeden zlý. Zažite fanatickú Letnú pod svetlami a so zvučkou Ligy majstrov, alebo sa vyberte na štyri výnimočné štadióny v úžasnej dojazdovej vzdialenosti. To si nemôžete nechať ujsť! Neváhajte nás kontaktovať a my vám so všetkým radi pomôžeme.