Zápas vo Frankfurte sme si užili: Víťazstvo chutilo viac ako pivo, potešil aj Macejko

4 minúty čítania

Slovenskí futbalisti vstúpili do ME 2024 v Nemecku senzačným víťazstvom nad favoritom turnaja z Belgicka. Zápas, o ktorého jediný presný zásah sa postaral Ivan Schranz, sme na tribúne vo Frankfurte sledovali spolu s našimi klientami aj my. Aká bola premiéra Slovenska na majstrovstvách Európy 2024? 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

(Takmer) domáce prostredie

Deutsche Bank Park, futbalový štadión vo Frankfurte, kde sa zmestí viac ako 50-tisíc fanúšikov, privítal slovenských futbalistov žičlivo. Mohli za to tisíce priaznivcov spod Tatier, ktoré merali cestu na duel našej reprezentácie s Belgickom a svojim miláčikom vytvorili, minimálne v momentoch, domáce prostredie.

S nami cestovalli autobusom takmer stri stovky ľudí. „Dvaja starší páni s ročníkmi narodenia 1947 a 1951 nám povedali, že to bol najlepší zápas v ich živote,“ hovorí delegát Oliver Goliáš. „Atmosféra bola brutálna, na štadióne bolo iba málo prázdnych miest.“ V zápase prakticky neexistoval hluchý moment, fandilo sa od prvého momentu do posledného hvizdu rozhodcu a ešte dlho po ňom.

Slovensko vs Belgicko vo Frankfurte

Zábava vo fanzóne aj v meste

Futbalová šou svetovej úrovne začínala už niekoľko hodín pred zápasom. Najprv v uliciach Frankfurtu, ktorý má svojim návštevníkom, čo ponúknuť. Taktiež aj vo fanzóne, kde sa zhromažďovali priaznivci pred úvodným hvizdom. Nechýbali tam viaceré športové osobnosti ako bývalí reprezentanti Ján Ďurica či Ladislav Molnár.

Objavil sa aj otec Mareka Hamšíka či zástupcovia verejného života na Slovensku. K celkovej dobrej nálade prispievali aj Julo a Muťo z podcastu Futbalový VAR. Nemecká gastronómia nesklamala, každý si prišiel na svoje. Vysoko kvalitné bolo aj pivo, no dá sa tvrdiť, že tri body proti favoritovi chutili ešte viac ako zlatistý mok.

Fantastická atmosféra

„Pred zápasom sme si stihli pozrieť mesto, zabavili sme sa vo fanzóne a v predstihu sme sa dopravili na štadión. Celková odozva bola fantastická, vychutnali sme si nielen duel, ale aj rozcvičku. Po záverečnom hvizde organizátori pustili Macejka,“ približuje nám dianie vo Frankfurte nad Mohanom Oliver.

Frankfurt je krásne mesto

Spokojnosť (nielen) z výsledku

„Každý si zápas veľmi užil, nebola najmenšia výhrada voči vstupenkám. Naopak, všetci si pochvaľovali a veľkým plusom bolo, že v Deutsche Bank Parku je kocka,“ dodal Oliver Goliáš. Slovenská reprezentácia sa na ME 2024 najbližšie predstaví v piatok od 15:00, kedy tím Francesca Calzonu vyzve v Düsseldorfe reprezentáciu Ukrajiny. Z hľadiska postupu môže ísť o kľúčové stretnutie, pretože Dovbyk, Mudryk, Zinchenko a spol. svoje úvodné meranie síl v Nemecku prehrali, keď v pondelok nestačili na Rumunsko (0:3).

  • Počas zájazdu na zápas Slovensko – Ukrajina môžete zažiť megašláger ME 2024 v neďalekom Gelsenkirchene medzi Španielskom a Talianskom. Všetky podrobnosti sa dozviete na tomto odkaze