Zápas robia ťažko dostupným okolnosti: Kam je najnáročnejšie zohnať vstupenky?

3 minúty čítania

Matej Očenáš, majiteľ FutbalTour, bol hosťom najpopulárnejšieho slovenského športového podcastu Futbalový VAR. S Julom a Muťom sa veľmi dobre pozná, s prvým menovaným totiž cestovnú kanceláriu v roku 2011 založil, s druhým zas v minulosti viackrát spolupracoval. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Vstupenky sa dajú zohnať prakticky vždy

Vo viac ako hodinovej debate sa poslucháči môžu dozvedieť rôzne zaujímavé informácie zo zákulisia organizovania zájazdov na futbalové, hokejové či iné športové podujatia. Matej vysvetlil, na ktorý zápas bolo zatiaľ najťažšie zohnať vstupenky.  „Je to Superclásico v Argentíne medzi Bocou Juniors a River Plate. V tomto prípade to bolo v podstate nemožné, respektíve, napadne mi to ako prvé, keď sa bavíme o tejto téme,“ hovorí „Oko“.

„Do hry vstúpila politika, menilo sa tam niečo vo vedení, cesta k lístkom sa komplikovala. Čo bolo sľúbené, neplatilo. Agentúry, ktoré získavajú vstupenky, ich zrazu nemali. Nastala situácia, kde voľný lístok prakticky neexistoval. Bol to extrém,“ približuje Matej, ktorý jedným dychom dodal, že v zásade sa dajú zohnať vstupenky kamkoľvek, no zápasy robia ťažko dostupnými konkrétne okolnosti.

Julo Turček, Matej Očenáš a Matej „Muťo“ Mutiš

Rôzne skúsenosti priniesli aj zápasy v Európe. „Zažili sme aj pár duelov El Clásico medzi Realom Madrid a FC Barcelona, kde predovšetkým v úvodných rokoch nášho fungovania neboli dodávatelia tak spoľahliví ako dnes. Pamätám si niekoľko večerov pred zápasmi, kedy nastala situácia, že nikto sľúbené vstupenky nemal,“ hovorí majiteľ CK FutbalTour.

Dopĺňa ho Július Turček: „Ja si zas spomínam na finále Ligy majstrov 2015 v Berlíne medzi FC Barcelona a Juventusom Turín. Tam sa Taliani doslova zbláznili, znamenalo to pre nich veľa.“

Najväčší zážitok a ďalšie lákadlá

Matej má za sebou desiatky zájazdov na športové podujatia. Ktorý mu utkvel v pamäti najviac? „Najväčší zážitok mi na prvú napadá finále Ligy majstrov 2016 na milánskom San Sire medzi Atléticom Madrid a Realom Madrid. Sergio Ramos vtedy vyrovnal v nadstavení a Real to potom celé otočil. Hovorím aj ľuďom, ktorí sa ma pýtajú, aký zápas im odporučím, že je to veľmi závislé od vývoja. Duel na Crystal Palace môže byť absolútna pecka, pričom El Clásico môže byť nuda.“

Kam by sa chcel ešte pozrieť? „Motivujú ma nové destinácie. Veľmi ma bavilo Marseille, je to zaujímavé mesto a sú tam absolútne fanatickí fanúšikovia. Spomenúť treba aj Atény či Belehrad, čo sú pútavé miesta. Vyhľadávam štadióny, kde som ešte nebol,“ prezrádza „Oko“. V samotnom podcaste VAR sa dozviete ďaleko viac. Okrem iného, komu majiteľ FutbalTour fandí, či kam by chceli vo svojom živote vycestovať Julo s Muťom. Ročník 2024/2025 je za dverami a s ním aj ďalšie cestovateľské možnosti. Buďte pripravení, blíži sa aj nový VAR trip.

Matej Očenáš počas nahrávania podcastu VAR