Z Liverpoolu znelo: „Fans United už nechcú piť ani 7up“

5 minút čítania

Zápas na ktorý sa nikdy nezabudne. Radosť, smiech, doberačky na jednej strane a smútok, hnev na druhej. Najväčší derby zápas v Anglicku doprial domácim fanúšikom gólové hody a my sme boli pri tom.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Dobrá nálada už na letisku

Naš zájazd začal spoločným stretnutím na rakúskom letisku Schwechat, kde prišla už na prvý pohľad, príjemná partia ľudí. Bolo vidieť, že dominovali fanúšikovia Liverpoolu, ktorí boli odetí v dresoch či mikinách Liverpoolskeho FC. Hneď po pristátí v Manchestri, nás už na letisku čakal odvoz do mesta Beatles – Liverpoolu. V autobuse panovala dobrá nálada a tí čo fandili LFC si zaspievali známu hymnu „You will never walk alone“.

Bezproblémový checkin a ubytovanie na hotely a následná cesta do mesta bol doslova predkrm (fish and chips samozrejme nemohli chýbať) toho, čo sa chystá na ďalší deň.

Delegátka Miška, štadión Anfield a Mike Dean

Na ďalší deň ráno nás na recepcií čakala delegátka Miška, ktorá svojou energiou nabila aj nás. Vyrazili sme na prvú časť programu sobotňajšieho dňa: prehliadka štadióna Anfield. Prechádzali sme sa útrobami štadióna a nasávali atmosféru jedného z najlegendárnejších štadiónov na ostrovoch.

„Musím vám už teraz poďakovať za celú organizáciu tohto zájazdu, lebo potom už možno, veď viete…trošku človek popije a aj zabudne poďakovať. Inak aj vy aj vaša kolegyňka Miška je veľmi ústretová a príjemná,“
pochválil nás jeden z účastníkov zájazdu

Po prehliadke sme navštívili ešte múzeum a ,samozrejme, vynechať sme nemohli ani fanshop, kde sa milovníci suvenírov doslova vybúrili. Mali plné ruky tašiek s dresmi, šálmi či dokonca aj kravatou s logom LFC. Naše kroky smerovali na obed a pivko v pravom anglickom pube. Niektorí sme zašli na zápas miestneho klubu Tranmere Rovers proti Hartlepool v League Two (4. najvyššia súťaž). Naša prítomnosť by určite potešila aj bývalého rozhodcu a veľkého fanúšika tohto klubu, Mike Deana (VIDEO). Duel s návštevou viac ako 6-tisíc divákov, ktorú by mohli závidieť aj naše prvoligové kluby, napokon skončil nerozhodne 1:1.

Červené more v Liverpoole

Mesto, ktoré je domovom dvoch klubov z Premier League (Everton a Liverpool FC), bolo v deň zápasu celé v červenom. Podčiarknuté to bolo aj fanúšikmi Manchestru United, ktorého klubová farba je rovnaká. Atmosféru v uliciach bolo cítiť už od rána. Ulicami znelá opäť hymna domácich „The Reds“ (hoci pri pohľade na niektorých fanúšikov, by sa pokojne mohla spievať aj „You will never drink alone“) a očakávania boli veľké. Veď bodaj by aj nie, keď sa proti nim chystal rozbehnutý United – najväčší rival LFC.

Po tom, čo sme nasali atmosféru z mesta, vydali sme sa (konečne) k štadiónu. Niektorí z nás zakotvili v blízkom pube a iní si naďalej užívali chorály fanúšikov v okolí štadióna. Ako už vieme, historický výsledok LFC nad United ľudia oslavovali a doberanie si večného rivala, nemalo konca kraja. Oslavy trvali do rána a dozvuky zápasu sú hádam počuť dodnes. Žarty na účet United prichádzali z každej strany, vrátane bývalého hráča Liverpoolu FC, Jamieho Carraghera, ktorý si do štúdia CBC Sports symbolicky priniesol nápoj „7up“.

Zdroj: empireofthekop.com

Od účastníkov zájazdu bolo počuť len samé slová chvály, čo umocnil samotný výsledok zápasu. Víťazstvo ich namotivovalo natoľko, že niektorí si už na mieste plánovali ďalší výlet.

Recenzie k zájazdu Liverpool FC – Manchester United:

„Pre fanúšikov Liverpoolu to bol zážitok na celý život. Cez FutbalTour sme riešili iba vstupenky na zápas, ku ktorým by sme sa inak nemali šancu dostať. Vstupenky prišli cca deň pred zápasom. Byť Vami, upozorním ľudí vopred na nutnosť mať telefón s NFC. My sme take telefóny mali, ale nie je to ešte stále štandard výbava všetkých telefónov. Inak to bola zo strany FutbalTour dobra práca. Ďakujeme! YNWA.“
Roman Sulovský

„Boli sme s partiou na zápase Liverpool – MUTD. Všetko bolo super zabezpečené,padlo veľa gólov, ale z môjho pohľadu všetky do nesprávnej brány…“
Slavomír Hudák

a ešte jedna na záver ⚽🔥:

Dinosaurus konečně přišel na to, ako napísať recenziu 😁… Cez víkend sme boli na historickom zápase, ktorý si bude každý pamätať. Nielen vďaka výsledku, ale aj vďaka ľuďom, ktorí sa o nás starali. Martin, Miška, veľmi vám opäť ďakujeme. Vďaka Vám bol celý predĺžený víkend špeciálny a skvelý. Bola to pre nás, pre mňa a brata, špeciálna akcie a zážitok. Bolo to skoro na deň presne, keď nám pred rokom umrel otec. A bol to on, kto nás k LFC priviedol. A boli ste to Vy, kto nám tento víkend, zápas, pobyt urobil krásnym a aj vďaka Vám je nezabudnuteľný. Prial by som si Vás vídať častejšie a tráviť s Vami viac času, pretože ste úplne skvelí! Všetkým odporúčam aby zažili tieto chvíle a cestovali s Vami! Myslím, že to nebolo naposledy. Viem, že s Vami a s FutbalTour (českou alebo slovenskou verziou), budem v dobrých rukách a vždy vás budem odporúčať. Veľmi ďakujeme! YNWA
Jakub Kylián

VSTUPENKY a ZÁJAZDY na LIVERPOOL FC