Vyskúšali sme za vás: Kde sa dobre najete v Bergame a čo v meste uvidíte?

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Pizza a futbal? To je Taliansko Futbalové zájazdy do Bergama sú čoraz obľúbenejšie. Na krásnom štadióne Gewiss (Stadio Atleti Azzurri d’Italia), ktorý bol po rekonštrukcii otvorený len v roku 2019, hrá Atalanta skvelý útočný futbal. Okrem toho, aktuálny šampión Európskej ligy láka nielen výkonmi na ihrisku, ale aj krásnym historickým mestom a miestnou kuchyňou.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Cestoviny, pizza, futbal a teplé slnečné počasie takmer po celý rok. Taliansko je ideálnou destináciou pre nadšencov, ktorí si radi užívajú život. Túto krajinu si zamilujete a srdeční Taliani si zamilujú vás. Tu je niekoľko tipov na miesta a podniky, ktoré by ste v Bergame nemali vynechať.

L’Antica Pizzeria da Michele

Absolútne prvé miesto na zozname miestnych podnikov. Nech už si v ponuke vyberiete ktorúkoľvek pizzu, nemôžete sa pomýliť. Ťahákom je klasická Margherita, taliansky klenot medzi pizzami a jeden zo symbolov Talianska, ktorý sa dodáva aj v národných farbách (biela – mozzarella, červená – paradajkové sugo, zelená – bazalka). Za túto pizzu zaplatíte len 8 eur, ceny sú naozaj prijateľné. Sieť pizzerií Da Michele nájdete nielen v Bergame, ale aj v Neapole, Ríme, Padove či Bologni. Verte, že ich jedlo vás nesklame nikde. Pizzu si môžete vziať so sebou v krabici alebo si ju vychutnať v reštaurácii s miestnym pivom, vínom alebo širokou ponukou nealkoholických nápojov.

Miscusi

Ďalším symbolom Talianska sú, samozrejme, cestoviny. Aj v Bergame nájdete cestoviny na každom kroku a reštaurácia Miscusi je určite odporúčanou voľbou. Tradičná carbonara vás tam vyjde na 11 eur a ku každej omáčke si môžete vybrať, aký druh cestovín (špagety, tagliatelle, rigatoni, paccheri) chcete. V podstate si môžete zostaviť vlastné jedlo podľa svojich chutí a preferencií. A čo dezert? Samozrejme, z Talianska by sme nemohli odísť bez Tiramisu. To v Miscusi sa doslova rozplývalo na jazyku a vyšlo na veľmi rozumných 5 eur.

Výhodou tejto reštaurácie je, že všetky objednávky sa robia z online menu, ktoré je prístupné prostredníctvom QR kódu na každom stole. Ak si teda nie ste istí svojou angličtinou, táto reštaurácia je pre vás ideálnou voľbou. Vychutnajte si jedlo bez akýchkoľvek obáv!

Okno Diega Maradonu v Neapole: Aký sa za ním skrýva príbeh?

Ďalšie reštaurácie, ktoré sme pre vás objavili a ktoré určite stoja za návštevu, sú – Pizzeria Assaje (hodnotenie 4,5*/5), Ristorante La Ciotola (4*/5) alebo Ristorante Pasta & Basta (4,5*/5). Nech už si z našich tipov vyberiete ktorúkoľvek reštauráciu, vopred si overte otváracie hodiny. Taliani sú známi svojou nezvyčajnou pracovnou dobou, preto majú reštaurácie často otvorené v priemere od 12.00 do 15.00 a potom možno až do neskorého večera od 19.00 do 20.00.

Prechádzka historickým centrom

A keď si doprajete chutný obed alebo večeru, so spokojnými žalúdkami sa ponúka aj prechádzka historickým centrom mesta. Nemali by ste vynechať Baziliku Santa Maria Maggiore alebo Horné mesto (Citta Alta), čo je historické centrum mesta obklopené stredovekými hradbami Prechádzka úzkymi uličkami vás zavedie na krásne námestia, renesančné budovy a malebné výhľady na mesto a okolitú krajinu.

Príde Real Madrid, príďte aj vy

Arsenal už Bergamo v tejto sezóne navštívil a nemal to jednoduché (0:0). Naši klienti na vlastné oči videli fenomenálny zákrok Davida Rayu pri penalte a boj o každý centimeter ihriska.  To však zďaleka nie je všetko. Na štadióne Gewiss sa v rámci novej éry Ligy majstrov predstaví aj obhajca titulu a kráľ tejto milionárskej súťaže Real Madrid. Buďte pri tom s nami a zažite Atalantu naživo.