Svetový futbal na dosah ruky: Kam vycestovať počas letných prázdnin?

3 minúty čítania

Letné prázdniny sa preklopili do svojej druhej polovice a po majstrovstvách Európy, ktoré trvali mesiac, sa pomaly rozbieha klubový futbal. Tie najlepšie ligy začnú už čoskoro, pričom v tomto období prebiehajú predkolá európskych súťaží a zaujímavé prípravné stretnutia. Ak chcete prepojiť dovolenkové obdobie s kvalitným futbalom, ste na správnom mieste.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Svetový futbal za dverami

Ak nechcete cestovať zo Slovenska ďaleko, prípadne preferujete destinácie, ktoré sú dostupné autom alebo autobusom, počas leta je možností na kvalitný športový zážitok neúrekom. V nemeckom Lipsku sa v rámci letnej prípravy predstaví francúzsky šampión Paríž Saint-Germain, v drese ktorého by nemal chýbať ani slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar. Ak chcete byť pri tom, klikajte sem.

Zaujímavou možnosťou môžu byť zápasy slovenských a českých klubov v pohárovej Európe. Slavia Praha aktuálne v Lige majstrov bojuje s belgickým Royal Union SG, Sparta Praha vyzve rumunský celok FCSB a Slovan Bratislava sa pokúsi vytúženej skupine priblížiť v dvojzápase s APOEL-om Nikózia.

Aj keby česko-slovenské celky v 3. predkole LM neuspeli, čakajú ich ešte stretnutia v Európskej lige či Európskej konferenčnej lige. Ak by sa vám páčila myšlienka spojenia Ligy majstrov s kúpaním v mori, môžete vycestovať podporiť ŠK Slovan na Cyprus. Viac sa dozviete po kliknutí na tento odkaz.

Pre milovníkov anglického futbalu

Anglická Premier League začne až v druhej polovici augusta, ale ročník ligového futbalu na Britských ostrovoch tradične otvorí Community Shield v ikonickom Wembley. Tentokrát proti sebe nastúpia úradujúci šampión Manchester City a víťaz FA Cupu Manchester United. Mestské derby nezmieriteľných rivalov na vlastné oči? Čítajte ďalej tu.

Ešte pred tým, než pôjde v Anglicku o trofeje, môžete zažiť kluby z Premier League v akcii v prípravných zápasoch. Letné termíny, a častokrát výrazne nižšie ceny vstupeniek než počas ročníka, prinášajú viacero možností. Napríklad, vicemajstrovský Arsenal si na Emirates Stadium už o pár dní zmeria sily s Bayerom Leverkusen a Olympiqueom Lyon.

Zážitkom rozhodne bude aj štadión Tottenhamu Hotspur, na ktorom Spurs pred sezónou preverí gigant z Bundesligy Bayern Mníchov. A nezabudli sme ani na fanúšikov Liverpoolu FC, čo tak zápas so Sevillou FC na Anfielde? Pri troche šťastia uvidíte aj príjemné liverpoolske slniečko, ktoré sa ukazuje iba párkrát do roka.