Slovensko vs Rumunsko na ME 2024: Čaká nás nečakaný priamy súboj o postup?

4 minúty čítania

Slovensko vstúpilo do ME 2024 v Nemecku najlepším možným spôsobom. Zverenci trénera Francesca Calzonu zvíťazili nad favoritom z Belgicka a výrazne sa priblížili postupu do osemfinále. Prekážkou v ceste do play-off bude pre náš národný tím aj nevyspytateľná reprezentácia Rumunska.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Úvod ako z ríše snov

Slovenská premiéra na ME vyšla na výbornú. Čisté konto Martina Dúbravku, oduševnené výkony Dávida Hancka, Juraja Kucku či extratrieda Stanislava Lobotku. Tri body proti Belgičanom sú veľkou odmenou pre náš národný tím, pričom pochvalu si zaslúži každý jeden hráč výberu talianskeho trénera Francesca Calzonu. Už v piatok 21.6 čaká Slovákov meranie síl proti Ukrajine, pričom pôsobenie v základnej skupine E Milan Škriniar a spol. zakončia v stredu 26.6 proti Rumunom.

Práve Rumuni sa spolu so Slovenskom postarali o jedno z TOP prekvapení úvodného hracieho dňa ME 2024. Nenápadný tím, od ktorého nikto nič nečakal, si vyšliapol na favorizovanú Ukrajinu a vyhral presvedčivo 3:0. Triumf rozdielom triedy rezonuje, pričom Rumunsko je pred duelmi s Belgickom a Slovenskom plné entuziazmu.

Nepopísaný list

Má byť prečo. Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Radu Dragusin či Denis Dragus majú postup do play-off majstrovstiev Európy vo svojich rukách. Na šampionáte ťažia z toho, že sú papierovým outsiderom a taktiež z toho, že ich veľké množstvo fanúšikov nemá naštudovaných, a teda sú akýmsi nepopísaným listom, ktorý môže milo prekvapiť.

Samozrejme, môže sa stať, že Rumunsko prehrá svoje nasledujúce dva zápasy a napokon skončí v základnej skupine, ale to sa môže udiať aj v slovenskom prípade. Práve preto sa očakáva, že posledný duel E skupiny, medzi našimi chlapcami a Rumunmi, bude mať príchuť postupového boja. Priamo na tribúne si túto konfrontáciu môžete vychutnať aj vy.

  • Zažite zápas Slovenska proti Rumunsku vo Frankfurte naživo. Vycestuje s nami na ME 2024 do Nemecka a staňte sa súčasťou futbalového sviatku. Všetky detaily sa dozviete na tomto odkaze

Rumuni sa zatiaľ futbalom aj celkovo svojím pôsobením na ME bavia a niet sa im čo čudovať. Ich tím je v hre o postup, pričom priaznivcov tejto krajiny dostáva do varu aj skladba s názvom „Made In Romania“, ktorá sa (možno nečakane) stala jedným z hitov tohto roka. Kto by čakal, že z tohto napokon vznikne taký obrovský hit?