Postup je náš! V osemfinále nás čaká hviezdne Anglicko

4 minúty čítania

Slovenskí futbalisti to dokázali! Zverenci trénera Francesca Calzonu zvládli zápas E skupiny ME 2024 proti Rumunsku a po remíze 1:1 postúpili medzi najlepších 16 tímov turnaja. Kto na nich bude čakať v bitke o štvrťfinále?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Radosť oboch tímov

TOTO SME TU EŠTE NEMALI. Postup do osemfinále ME Slovensko už raz síce zažilo, ale predzápasový pochod (rešpekt chalanom z podcastu VAR, aj všetkým zúčastneným) tu ešte nebol. Frankfurt patril Slovákom, teda minimálne pred zápasom. Na samotnom štadióne sme mali možnosť vidieť aj „žlté more“ Rumunov, ktorí v hojnom počte prišli podporiť svoj tím. Atmosféra bola v momentoch elektrizujúca. Ako my, tak aj náš oponent cítil, že šanca na prienik ďalej zo skupiny je skutočne veľká.

Po záverečnom hvizde vo Frankfurte sa divákom naskytol nečakaný pohľad, keďže radovali sa oba tímy. Mohol za to fakt, že nerozhodný výsledok medzi Rumunskom a Slovenskom poslal do osemfinále našich chlapcov a aj ich súperov. Skóre zápasu otvoril po krásnom centri Juraja Kucku hlavou Ondrej Duda. Ešte pred koncom prvej časti hry vyrovnal z pokutového kopu Razvan Marin.

V druhej časti hry mohli skórovať oba celky, pričom polemiky priaznivcov, že sa bude hrať na remízu, sa nenaplnili. Presný zásah už nepadol, zápas v Stuttgarte medzi Ukrajinou a Belgickom skončil bez gólov = SLOVENSKO SI DRUHÝKRÁT V HISTÓRII ZAHRÁ V OSEMFINÁLE MAJSTROVSTIEV EURÓPY.

Osemfinálová výzva

Slovensko po výhre s Belgickom (1:0), prehre s Ukrajinou (1:2) a remíze s Rumunskom (0:0) postúpilo do osemfinále. Tím Taliana Francesca Calzonu v súboji o TOP 8 nastúpi v nedeľu 30.6 o 18:00 proti Anglicku. Zápas bude hostiť aréna v Gelsenkirchene. Akokoľvek to dopadne, v osemfinále to bude prvotriedna športová šou, aká je prítomná len na turnajoch úrovne ME.

Náš národný tím zopakuje osemfinálovú účasť z roku 2016, kedy Slováci na turnaji vo Francúzsku postúpili medzi najlepšiu 16ku, kde napokon nestačili na Nemecko. Vidieť toto stretnutie však bol veľký zážitok. Nestáva sa často, aby naša krajina hrala o postup do štvrťfinále majstrovstiev Európy. Tentokrát môžete byť pritom aj vy. Poďte s nami na osemfinále ME 2024, v ktorom bude hrať Slovensko a prispejte k neopakovateľnej atmosfére. Spoločne môžeme na tribúne zažiť historické okamihy nášho futbalu a sledovať, ako jeden z TOP favoritov bude cestovať domov. Čaká nás jeden zo zápasov, o ktorom sa bude hovoriť ešte roky.  Zasnežený večer v Poľsku v roku 2009, Taliansko v Afrike 2010, Španielsko v Žiline 2014,… osemfinále ME 2024?

SLOVENSKÉ OSEMFINÁLE ME 2024