Slovensko na ME v zápase o všetko: Postup máme vo vlastných rukách

4 minúty čítania

Slovensko po výbornom zápase s Belgickom (1:0) nedokázalo nadviazať na senzačné prekvapenie. Zverenci Francesca Calzonu prehrali vo svojom druhom vystúpení na ME v Nemecku s Ukrajinou 1:2. Postup má náš tím stále vo vlastných rukách, o všetkom sa rozhodne v stredu.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Návrat do reality

Slováci išli do zápasu s Ukrajinou s tromi bodmi nahratými proti Belgičanom. Dokonca aj v dueli proti našim východným susedom „Calzonovci“ viedli, keď dobre chytajúceho Trubina opäť prekonal Ivan Schranz, na turnaji v Nemecku už dvojgólový. Žiaľ, naši reprezentanti neodohrali dobrý druhý polčas, v ktorom po presných zásahoch Mykolu Shaparenka a Romana Yaremchuka dvakrát inkasovali a napokon nezískali ani bod.

Náš národný tím má teda po dvoch odohratých dueloch na kontinenálnom šampionáte na svojom konte 3 body za 1 víťazstvo a 1 porážku, k tomu skóre 2:2. Pred posledným duelom v E skupine proti Rumunsku je všetko otvorené. Naďalej platí, že Slovensko má postup do osemfinále ME 2024 vo vlastných rukách. Či už to bude z prvého, druhého alebo tretieho miesta (z 3. priečky postupujú 4 najlepší zo 6 skupín).

  • Zažite zápas Slovenska proti Rumunsku vo Frankfurte o všetko naživo. Vycestuje s nami na ME 2024 do Nemecka a staňte sa súčasťou futbalového sviatku. Všetky detaily sa dozviete na tomto odkaze

Rumunsko ako nepopísaný list

Rumuni sa spolu so Slovenskom postarali o jedno z TOP prekvapení úvodného hracieho dňa ME 2024. Nenápadný tím, od ktorého nikto nič nečakal, si vyšliapol na favorizovanú Ukrajinu a vyhral presvedčivo 3:0. Triumf rozdielom triedy rezonuje, pričom Rumunsko je pred duelmi s Belgickom a Slovenskom plné entuziazmu.

Má byť prečo. Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Radu Dragusin či Denis Dragus majú postup do play-off majstrovstiev Európy vo svojich rukách. Na šampionáte ťažia z toho, že sú papierovým outsiderom a taktiež z toho, že ich veľké množstvo fanúšikov nemá naštudovaných, a teda sú akýmsi nepopísaným listom, ktorý môže milo prekvapiť.

Samozrejme, môže sa stať, že Rumunsko prehrá svoje nasledujúce dva zápasy a napokon skončí v základnej skupine, ale to sa môže udiať aj v slovenskom prípade. Práve preto sa očakáva, že posledný duel E skupiny, medzi našimi chlapcami a Rumunmi, bude mať príchuť postupového boja. Priamo na tribúne si túto konfrontáciu môžete vychutnať aj vy.

Rumuni sa zatiaľ futbalom aj celkovo svojím pôsobením na ME bavia a niet sa im čo čudovať. Ich tím je v hre o postup, pričom priaznivcov tejto krajiny dostáva do varu aj skladba s názvom „Made In Romania“, ktorá sa (možno nečakane) stala jedným z hitov tohto roka. Kto by čakal, že z tohto napokon vznikne taký obrovský hit?