BLOG Serie A v Ríme: Ja fandím Neapolu, Lobotka je TOP, ale pssst!

4 minúty čítania

Talianska liga začala svoju novú sezónu, v ktorej o titul budú bojovať nielen majstrovský SSC Neapol, ale aj milánske kluby Inter a AC, Juventus Turín či rímske AS. My sme absolvovali úvodné kolo Serie A vo večnom meste na Stadio Olimpico. Tam Mourinhovi Vlci vyzvali Južanov zo Salernitany. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach FacebookInstagram Tik-Tok

„Tajný agent“ na bráne

Už pred príchodom na rímsky Stadio Olimpico si uvedomíte, aký majestátny je tento štadión, ktorého oficiálna kapacita predstavuje približne 70-tisíc miest. Obrovské množstvo ľudí vyše hodinu pred zápasom, organizovaný chaos a fanúšikovia, ktorí skandujú, kričia a používajú svetlice. Serie A nás privítala vo veľkom štýle a ako sme sa blížili k vstupu na štadión, atmosféra sa stupňovala. Na bráne pri bezpečnostnej prehliadke sme zažili naozaj milú príhodu.

Aby ste sa dostali na Stadio Olimpico, musíte sa preukázať nielen platnou vstupenkou, ale aj dokladmi. Organizátor si všimol, že nie sme z Talianska, opýtal sa, odkiaľ pochádzame. Po odpovedi, že zo Slovenska, nasledovala okamžitá reakcia: „Slovakia, Stanislav Lobotka, TOP, TOP player,“ povedal nám. Následne nám ukázal jeho náramok s nápisom „SSC Neapol“ a prezradil nám, že on je fanúšikom Partenopei, ale bolo by lepšie, keby sme o tom pomlčali.

Je pekné vidieť, že po ére Mareka Hamšíka v talianskej Serie A prichádza „lobotkovská“ éra, a teda, že aj keď počet slovenských futbalistov v TOP ligách nie je závratne vysoký, chalani spod Tatier robia našej malej krajine vo svete výbornú reklamu.

Serie A v Ríme
Serie A v Ríme

Fantastická atmosféra vo večnom meste

AS Rím sa proti Salernitane trápil. Vlci sa ujali vedenia, ale Belottiho gól neplatil po prezretí VAR-u pre ofsajd. Následne už Belotti otvoril skóre riadnym spôsobom, ale dva góly veterána Candrevu dostali domáceho favorita pod tlak. Konečná remíza bola napokon zaslúženým rezultátom, ale na oboch tímoch bolo cítiť, že išlo o prvé kolo sezóny.

„Keď sa v niektorých momentoch nedarilo hráčom na ihrisku, suplovali ich fantastickí priaznivci. Elektrizujúca atmosféra sprevádzala nielen úvod zápasu, ale aj jeho priebeh.“

Keď cca 60-tisíc Tifosi spievalo hymnu AS Rím, nabiehali nám na tele zimomriavky a mali sme sto chutí sa pridať. Počas stretnutia zas o sebe dávali vedieť fanúšikovia zo Salerna, ktorých mohlo byť v Ríme 4-5 tisíc! Keďže sa ich miláčikom darilo, tvorili fantastickú atmosféru, neustále skandovali a všetko podčiarkli tým, že si vyzliekli tričká. Avšak, keďže v Ríme v tom čase bolo približne 37 stupňov Celzia, nemožno sa im čudovať. Môžeme konštatovať, že Serie A svojou atmosférou potvrdila, že patrí medzi najlepšie futbalové súťaže na celom svete.

Stadio Olimpico
Stadio Olimpico, Rím

Slovenská hrdosť a skvelý zážitok

V zápase nastúpil aj jeden Slovák, Norbert Gyömbér, ktorý dostal príležitosť v základnej zostave Salernitany. Slovenský reprezentant musel počas celého stretnutia brániť hviezdneho Andreu Belottiho a môžeme úprimne napísať, že aj keď v pár dueloch ťahal za kratší koniec povrazu, predviedol jeden kvalitný a koncentrovaný výkon. Humorné bolo, že keď dostal žltú kartu a zamerala sa naňho veľkoplošná obrazovka na štadióne, z pier mu bolo pomerne ľahkým spôsobom možné odčítať známe slovenské slovíčko, ktorým v emóciách neraz prezentujeme nesúhlas s danou situáciou.

Norbert Gyömbér sa na ihrisku proti favoritovi nestratil, práve naopak. Slovenským návštevníkom zápasu zážitok ešte väčšmi podčiarkol, pretože v nich vzbudil dávku národnej hrdosti. Štyri góly, zápletka až do konca a presne 62 050 priaznivcov.

Serie A v Ríme splnila všetky očakávania, ktoré sme mali a dá sa povedať, že ešte o kúsok viac. Na Apeninský polostrov na jednu z TOP 5 futbalových ligových súťaží sveta môžete ísť s nami aj vy. Nižšie si môžete vybrať z kompletnej ponuky zájazdov.

🇮🇹 ZÁJAZDY na taliansku SERIE A