Oktoberfest nie je len v Mníchove: Takto nás a pražskú Spartu privítal Stuttgart

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Životný gól Kaana Kairinena, výborný výkon brankára Petra Vindahla, ale aj Oktoberfest pred zápasom a skvelá atmosféra na štadióne od Die Schwaben, domácich fanúšikov VfB. Takýto bol prvý výjazd so Spartou v Lige majstrov po dlhých 19 rokoch čakania.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Čakali na to pekných pár rokov, ale nakoniec sa dočkali. Fanúšikovia Sparty Praha si užívajú skvelú šou za zvukov Ligy majstrov. Po domácej výhre nad Salzburgom sme sa vybrali s českým šampiónom na prvý výjazd. Cieľom cesty bolo nemecké mesto Stuttgart.

Dortmund padol, Sparta odolala

Druhý tím minulej sezóny Bundesligy bol veľkou výzvou. Domáci fanúšikovia si boli už pred zápasom istí víťazstvom. Niet divu, mali totiž skutočne veľa dôvodov na optimizmus – v prvom kole Ligy majstrov poriadne potrápili Real Madrid a pár dní pred zápasom so Spartou rozdrvili Dortmund v domácej súťaži, keď dokázali skórovať hneď päťkrát. Lukáš Haraslín so svojimi spoluhráčmi ale do Nemecka necestoval v porazeneckej nálade.

Oktoberfest? Nielen v Mníchove!

Naše zájazdy však nie sú len o futbale a ten do Nemecka nebol výnimkou. Hneď po príchode do Stuttgartu sme sa vybrali aj na Cannstatter Wasen, ktorý je po tradičnom mníchovskom Oktoberfeste druhým najväčším festivalom tohto druhu v Európe. Užili sme si nielen pivo, ale aj tradičné jedlo, zábavu a ďalšie atrakcie. Teda, nielen my, spolu s nami tam boli tisíce návštevníkov.

Spolu s fanúšikmi Stuttgartu sme si pred zápasom zaspievali, počúvali živú hudbu a jedli bravčové koleno, tradičný rezeň alebo sekanú v žemli. Všetko sme to zapili niekoľkými nemeckými pivami a spokojne sme kráčali smerom k štadiónu. Nie, nezdá sa vám to, takto nejako vyzerá mužský cestovateľský sen.

Múzeum Mercedes, Porsche a 60 000 divákov na štadióne

Tí, ktorí chceli, si pozreli aj pamiatky a atrakcie v meste. Za videnie určite stojí zámok Ludwigsburg, Štátna galéria a hlavné námestie Schlossplatz. Motoristických nadšencov a milovníkov rýchlych áut poteší Múzeum Mercedes-Benz alebo Múzeum Porsche.

Nie je prekvapením, že atmosféra na zápase bola perfektná. Fanúšikovia Sparty, ktorí vypredali sektor s kapacitou 3 333 miest za niekoľko minút, a samozrejme aj domáci Stuttgarter, ktorý mal výraznú prevahu, povzbudzovali od prvej do poslednej sekundy. Prezentovali sa nekonečným skandovaním a krásnou choreografiou. Po zápase im však úsmev na tvári trochu zhorkol, keďže Sparťania boli pochopiteľne spokojnejší s remízou 1:1. Haraslín so Spartou vyzve Man City na jeho pôde: Prečo sa oplatí vidieť Manchester a Etihad Stadium?