Oficiálny fanklub slovenskej futbalovej reprezentácie po nemeckých cestách

4 minúty čítania
Autor: Ladislav Harsányi

Cesty za zápasmi našej futbalovej reprezentácie počas ME 2024 brázdi aj autobus s členmi oficiálneho fanklubu nášho národného tímu.  Z ich bohatého programu, ktorý máme možnosť zažívať spoločne s nimi, sme vybrali pár zaujímavých momentov.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

SO SAPAROM V ELEKTRIČKE

„Vitajte vo Frankfurte! Želáme vám šťastnú cestu a vzrušujúci zápas!“ Toto sme si vypočuli v peknej slovenčine z reproduktorov v električke číslo 21, ktorá nás od hlavnej železničnej stanice viezla do Frankfurt Arény na zápas Slovákov proti Belgičanom. Kúsok od nás sedí chlapík v šiltovke a ťuká si do mobilu. Povedomá tvár.

No jasné. Marek Sapara. Je takmer isté, že na Slovensku by sme ho v električke sotva stretli. Bývalý slovenský reprezentant je na šampionáte v úlohe spolukomentátora TV Markíza. „Počas turnaja absolvujem 15 zápasov,“ prezradil nám. Marek bol nielen skvelý futbalista, ale je aj inteligentný človek, ktorý sa vo svojom fachu vyzná. Televízia si vybrala dobre.

Marek Sapara
  • Zažite zápas Slovenska proti Rumunsku vo Frankfurte naživo. Vycestuje s nami na ME 2024 do Nemecka a staňte sa súčasťou futbalového sviatku. Všetky detaily sa dozviete na tomto odkaze

S KARHANOM A KOCIANOM NA ZÁMKU

Na zámku Johannisberg neďaleko Mainzu usporiadal oficiálny fanklub slovenskej futbalovej reprezentácie exkluzívnu akciu. Na mieste, kde sa rozprestiera najstaršie vinárstvo na svete so špecializáciou na rizling (založené v roku 1720) si na ochutnávku vína pozval dvoch Slovákov so silnými väzbami na Nemecko – Jána Kociana, prvého slovenského legionára v bundeslige a Miroslava Karhana, svojho času dlhodobo pôsobiaceho v nemeckých kluboch Wolfsburg a Mainz.

  • Prečítajte si názory Miroslava Karhana a Jána Kociana na Nemecko, ME 2024, ale aj na slovenskú reprezentáciu. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Prirodzene, hlavnou témou debát s nimi bol prebiehajúci šampionát. Hostiteľom bol Štefan Doktor, Slovák žijúci v Nemecku od roku 1996,  ktorý šéfuje tomuto unikátnemu vinárstvu. Okrem toho, že zasvätene hovoril o histórii vinárstva a zámku, prezradil o sebe, že sa venoval na vrcholnej úrovni sánkarskemu športu a ako 51-ročný nedávno ohlásil návrat do reprezentácie.

Miroslav Karhan a Ján Kocian

VÝZBROJ FANKLUBU NA ZÁPASOCH

Oficiálny fanklub slovenskej futbalovej reprezentácie sa vybral na turnaj ME 2024 s poriadnou výzbrojou. Okrem sektorovej vlajky viezol aj 20 ďalších vlajok s rozmermi 4×4 metra spolu s 5-metrovými žrďami.  Aby ich mohli na štadión priniesť a použiť, už zhruba pol roka pred ME museli poslať fotodokumentáciu o každej jednej.

Takto ich pustia s vlajkami do hľadiska tri hodiny pred úvodným výkopom s tým, že každá jedna prejde kontrolou. Až potom ich môžu vniesť a rozložiť v sektore určenom pre fanúšikov našej reprezentácie. Pochopiteľne, v hľadisku nechýba ani slovenský bubeník. Spolu s tisíckami fanúšikov z rôznych kútov Slovenska vytvorili v prvom zápase proti Belgicku parádnu atmosféru.