Nesmrteľný Liverpool! Slotova mágia a Salahove rozlúčkové turné

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Liverpoolu malo trvať, kým sa spamätá z odchodu nemeckého trénera Jurgena Kloppa. Ale stopercentná bilancia v úvode sezóny a perfektné skóre hovoria o opaku. A keď k tomu všetkému pridáme fantastickú formu Mohameda Salaha…

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

(Zatiaľ) bezchybný Arne Slot

Možno ani sám Arne Slot si nepredstavoval, že život v Premier League bude taký jednoduchý. Perfektný august – tri víťazstvá a tri čisté kontá – naznačuje, že zmena manažéra Liverpoolu neoslabila šance The Reds na titul. Práve naopak. Posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou bol toho dôkazom.

Zápasy na manchesterskom Old Trafford sú pre Liverpool málokedy jednoduché, ale keď prevzali kontrolu po ťažkopádnych úvodných 20 minútach, bola to pre Slotových zverencov vyslovene hračka. Kontrast medzi oboma tímami bol výrazný. Liverpoolsky stred poľa bol pokojný, hráči Manchestru United robili individuálne chyby, ktoré ich stáli tri góly. Hostia mali počas celého zápasu hru pod kontrolou. Takisto, ako má Liverpool pod kontrolou úvod nového ročníka.

Zábava pre fanúšikov The Reds

Liverpoolske rozostavenie 4-2-3-1 prináša pevnosť s dvoma hráčmi pred stopérmi. Bolo pozoruhodné, ako často si The Reds prihrávali loptu, radšej ju držali, ako by mali tlačiť, často sa dostávali do útlmu, aby neskôr prevzali kontrolu a zabili hru. To je základný dôvod, prečo Liverpool v tejto sezóne ešte nedostal gól. Preč sú rýchle výpady dopredu, pri ktorých sa Kloppovi hráči mohli vždy dostať do brejku. To však neznamená, že Slotov futbal je nudný. Pre fanúšikov naďalej ostáva predovšetkým zábavou.

Nestarnúci Mohamed Salah

Kouč Arne Slot v úvode svojho pôsobenia v Anglicku ťaží aj z formy hviezdneho egyptského reprezentanta Mohameda Salaha. Bojovník, ktorý bol vlani jednou nohou v Saudskej Arábii, hrá ako za starých čias a patrí medzi najlepších hráčov celej Premier League. To, že v prvom zápase proti Ipswichu Town skóruje, bolo jasné už pred zápasom. Salah je odborník na prvé kolá, v úvodnom zápase sezóny sa presadil už deviatykrát. V tomto smere je najlepší v histórii celej ligy, čím prekonal legendy Franka Lamparda, Wayna Rooneyho a Alana Shearera.

Salah v TOP forme: 1+2 na Old Trafford

V ďalšom kole spečatil pohodlné víťazstvo 2:0 nad Brentfordom a na Old Trafford si zo súperov urobil trhací kalendár. 1+2, Adios! Liverpool v tejto sezóne strelil v úvodných troch kolách sedem gólov, pričom Egypťan sa priamo podieľal na šiestich z nich. WOW! Avšak pozor, fanúšikovia Liverpoolu sa z jeho kúziel už nebudú tešiť dlho.

„Tento rok považujem za svoj posledný v klube a chcem si ho užiť. Dnes to bol môj posledný zápas na Old Trafford s Liverpoolom. Nezáleží to na mne, ale nikto z klubu so mnou o novej zmluve nehovoril,“ povedal pred niekoľkými dňami Salah.

Na Anfield Road začala nová éra, bez Kloppa a so Slotom. Zatiaľ to vyzerá, že Liverpool FC bude baviť aj naďalej, pričom, ak chcete v červenom drese zažiť ešte hviezdneho Mohameda Salaha, jedného z TOP hráčov Premier League v celej histórii, ročník 2024/2025 môže byť poslednou možnosťou. Tak do toho!