Najpopulárnejšia americká liga opäť v Európe: Na NFL v Londýne nikdy nezabudnete

4 minúty čítania

NFL, najlepšia liga amerického futbalu na svete a zároveň jedna z najsledovanejších športových súťaží tejto planéty, sa opäť predstaví v Európe. Buďte pri tom, keď  prvotriedna šou z USA opäť opantá davy fanúšikov na starom kontinente. Kto sa tento rok predstaví v Anglicku?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

NFL je späť v Európe

Domovom National Football League sa na niekoľko dní stane opäť metropola Veľkej Británie – Londýn. Prvým duelom NFL, ktorý Londýn zažil, bolo v roku 2007 meranie síl medzi New Yorkom Giants a Miami Dolphins.  Ani v roku 2024 nebude v Anglicku chýbať floridský Jacksonville Jaguars. Niektorí tento klub nazývajú „európskym“, pretože nijaké iné mužstvo NFL nehralo na starom kontinente tak veľakrát ako Jaguars. V rámci 2024 NFL London Games sa môžu fanúšikovia amerického futbalu tešiť na tri zápasy. Dva z nich bude hostiť nádherný moderný štadión Tottenhamu Hotspur, dejiskom jedného merania síl bude ikonické Wembley.

Na čo sa môžete tešiť aj vy?

Pri NFL v Európe môžete byť s nami naživo aj vy. Jednotlivé zájazdy vám vieme upraviť na mieru, pričom neexistuje požiadavka, ktorú sa nepokúsime vyriešiť k vašej spokojnosti. 2024 NFL London Games otvoria New York Jets a Minnesota Wild, ak vás zaujímajú detaily tohto zápasu, klikajte sem. Nasledovať bude bitka medzi Jacksonville Jaguars a Chicago Bears, pričom oba tieto duely bude hostiť štadión Tottenhamu Hotspur. V prípade záujmu klikajte sem. Trojica zápasov NFL v Londýne vyvrcholí vo Wembley medzi New England Patriots a opäť Jaguars. Ak by ste chceli vidieť v akcii klub, ktorý preslávil legendárny Tom Brady, klikajte sem.

Trend, ktorý bude pokračovať

Popularita amerického futbalu v Európe stúpa, pričom nie je tajomstvom, že dejiskom zápasov je práve Veľká Británia. Podľa výskumu z januára tohto roka, v Anglicku je približne 14,3 milióna priaznivcov NFL. Inými slovami, 1 z 5 Britov tento šport obľubuje, i keď „ten pravý“ futbal je samozrejme len jeden. Čo sa týka postavenia National Football League v hierarchii amerických a kanadských športových súťaží, NFL je v obľúbenosti prvá, pred bejzbalovou MLB, basketbalovou NBA a hokejovou NHL.

Na konci dňa sú všetci spokojní. Liga zarobí nemalé peniaze a získa nových fanúšikov na európskom trhu, kde je stále potenciál rásť. Tottenham Hotspur má zas využitie pre svoj supermoderný stánok a Londýn hostí priaznivcov z celého sveta. Zápasy zámorských líg v Európe sa v uplynulých sezónach dejú na pravidelnej báze, nie je to iba NFL, ale taktiež NHL či NBA. Očakáva sa, že tento trend bude pokračovať.