Monako, ďakujeme! Veľká cena na Francúzskej riviére je ozdobou kalendára F1

4 minúty čítania

Májová Veľká cena Monaka kráľovnej motošportu nám priniesla opäť množstvo zážitkov, za ktorými sme vycestovali v piatok popoludní. Pamiatky, pláž, luxusné autá, no v prvom rade samotná Formula 1 sa postarali opäť o ďalší vzrušujúci predĺžený víkend strávený v sprievode vrcholového športu.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Ako to už býva zvykom, po sobotňajšom príchode do cieľovej stanice v Nice si každý prišiel na svoje. Či už šlo o spoznávanie francúzskej kuchyne, prechádzku po pláži, objavovanie mesta, návštevu pamiatok alebo nakupovanie, v Nice o zaujímavé aktivity rozhodne nie je núdza.

Športu chtiví sa spoločne presunuli do Monaka, kde ich čakala záživná kvalifikácia. Tá je vzhľadom k charakteru okruhu významnou časťou samotnej veľkej ceny. Na radosť početného množstva Tifosi najrýchlejší čas pred našimi očami dosiahol Charles Leclerc so svojím Ferrari a tuhé boje o čo najlepšie umiestnenie na štarte nám ponúkli záživný predkrm pred samotným nedeľňajším finále.

V samotnom meste neviete čo skôr

Kto sa rozhodol nezúčastniť kvalifikácie a v rámci F1 si počkať na nedeľňajší hlavný chod, mal možnosť zotrvať v krásnom Nice či vycestovať do Monaka, kde taktiež bolo čo objavovať. V pamäti nám utkvelo napr. krásne sídlo kniežaťa Le Palais Princier de Monaco. Monacké knieža fanúšikov pozdravil aj v rámci čestného kola priamo na okruhu.

Zaujala aj katedrála Cathédrale Notre-Dame-Immaculée de Monaco či domovský stánok futbalového klubu AS Monako. Štadión Stade Louis II zvlášť obdivovali fanúšikovia Realu Madrid – práve na tomto štadióne vyrastala očakávaná nová hviezdna posila Kylian Mbappé.

Zdroj: asmonaco.com – Stade Louis-II

Veľkou atrakciou je samotná fanzóna. V Place d’Armes si fanúšikovia vyskúšali simulátor F1, prehliadli vystavený monopost, lepšie sa oboznámili s programom či vyskúšali si, aké je to byť mechanikom počas pitstopu.

Milovníkom rýchlych áut počas návštevy Monakom neraz padla brada. Narazili sme na množstvo špičkových a limitovaných modelov na čele s krásnym McLarenom so špeciálnym lakovaním Ayrtona Sennu (foto hore).

Črtá sa zaujímavá sezóna F1

V nedeľu v domácom prostredí vyťažil Charles Leclerc z pole position maximum a dokráčal za svojím prvým tohtoročným triumfom. Chýbajúci Max Verstappen na pódiu a dokonca aj v top 5 závodu je málo vídaný jav. Jeho fanúšikovia sa preto o to viac tešia na Veľkú cenu Rakúska. Priaznivci domácej stajne Red Bullu sa postarajú o skvelú atmosféru.

A my tam, samozrejme, nebudeme chýbať. Sledovať či sa mu podarí obhájiť vlaňajšie prvenstvo môžete opäť spoločne s nami naživo na Red Bull Ringu 30. júna 2024.