Kylian Mbappé je posilou Realu Madrid: Začína v Španielsku nová galaktická éra?

5 minút čítania

To, o čom sa špekulovalo už niekoľko sezón, je od júla 2024 skutočnosťou. Kylian Mbappé je súčasťou Realu Madrid. Francúzsky útočník a jeden z najlepších hráčov na svete posilnil španielskeho šampióna, ktorý je zároveň úradujúcim víťazom Ligy majstrov. Začína nová éra, ktorá naberie galaktické rozmery?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

3…2…1…Hala Madrid!

Keď Kylian Mbappé oslovil fanúšikov Realu Madrid, aby s ním zakričali tradičný pokrik Hala Madrid, všetkým na štadióne Santiaga Bernabeua bolo jasné, že sa deje niečo špeciálne. Jednu z hlavných hviezd MS 2022 v Katare prišlo privítať do španielskej metropoly viac ako 80-tisíc fanúšikov. To je číslo, ktorého sa niektoré kluby nedočkajú ani na najdôležitejších zápasoch počas ročníka. A zároveň je to viac ako v prípade Cristiana Ronalda, ktorý prichádzal do Madridu v roku 2009 ako hviezdna posila z Manchestru United.

Mbappé je v 25 rokoch fenomén. K tomu, aby ostal v Paríži Saint-Germain, ho presviedčali nielen klubový prezident Nasser Al-Khelaifi, ale aj prezident Francúzska Emmanuel Macron. V lete 2024 už nepomohlo nič. Nastal čas, aby sa Kylian posunul ďalej. „Je úžasné, že tu môžem byť. Dlho som sníval o tom, že jedného dňa budem hrať za Real Madrid a teraz je to realitou. Chcem sa poďakovať prezidentovi klubu Florentinovi Perezovi, ktorý vo mňa veril od samotného začiatku,“ rozhovoril sa muž, ktorý bude v hlavnom meste Španielska nosiť na svojom drese číslo 9 (ďalšia paralela s Cristianom).

Kylian Mbappé (zdroj: The Independent)

Real Madrid ako jednoznačná voľba

„Mal som veľa ponúk, ale mal som taktiež jasno v tom, že ak opustím Paríž, tak prídem do Madridu. Ani v momente som o tom nepochyboval. Viacero spoluhráčov z francúzskej reprezentácie, ale napríklad aj Vinicius Junior, mi povedali, že idem na najlepšie miesto na svete,“ cituje ex-hráča AS Monako americký denník New York Times.

Zaujímavosťou je, že Mbappé prichádza do Realu Madrid ako voľný hráč, ale nemyslite si, že Biely Balet získal Kyliana zadarmo. K nulovej prestupovej čiastke treba pripočítať bonusy pre hráča či agenta, taktiež nemalé platové požiadavky. Na konci dňa sa to ale Merengues oplatí, pretože už teraz idú Francúzove dresy s číslom deväť na dračku. Real Madrid zvládol marketing okolo Mbappého predstavenia na jednotku s hviezdičkou.

Maximálne očakávania 

Kylian Mbappé prichádza do španielskej metropoly ako veľká voda a ako jeden z TOP futbalistov sveta v uplynulých ročníkoch. Z toho pramenia aj obrovské očakávania a tlak. Tie sú podčiarknuté tým, že Real Madrid je víťazom španielskej La Ligy a taktiež Ligy majstrov. Pre Francúza príde prvá výzva čoskoro – už v auguste totiž bude môcť s Los Blancos vyhrať prvú trofej, keď v európskom superpohári nastúpi proti víťazovi Európskej ligy Atalante Bergamo.

Rodák z 19. parížskeho obvodu nemá so žiarou reflektorov problém. V PSG aj vo francúzskom národnom tíme sa stal lídrom a prevzal aj kapitánsku pásku. 25-ročný útočník má všetky predpoklady na to, aby v Madride uspel, ale či to tak bude, ukáže až samotná prax. Mnohí ho prirovnávajú ku Cristianovi Ronaldovi. „Cristiano je môj veľký idol, vždy bol,“ nechal sa počuť Mbappé, ale týmto komparáciám sa snaží pokorne vyhýbať.

La Liga dostáva nový náboj

Po tom, čo Cristiano Ronaldo opustil Real Madrid a Lionel Messi skončil v FC Barcelona, dostala španielska La Liga nepríjemné rany. Odchod takýchto veľkých mien by poznačil každý klub, každú súťaž a Primera División nebola výnimkou. Viacerí kritici tvrdili, že aj legendárne zápasy El Clásico už nemajú takú šťavu ako pred približne desiatimi rokmi. Je prirodzené, že keď sa menia generácie, chce to čas. Ešte k tomu, keď tú predošlú tvorili nielen Messi s Ronaldom, ale aj Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, Sergio Ramos či David Villa.

V sezóne 2024/2025 ale La Liga sľubuje prvotriednu futbalovú šou. Real disponuje Mbappém, Viniciusom, Camavingom, Rodrygom, Modričom či Carvajalom. Na druhej strane, Barcelona stavia svoj úspech na mladých supertalentoch ako Lamine Yamal, Pedri a Gavi. A ktovie, možno do Katalánska príde aj Nico Williams z Bilbaa. Futbal na Pyrenejskom polostrove dostáva nový náboj, k čomu pomáha aj úspech národného tímu na ME 2024 v Nemecku. Kliknite na banner nižšie a dozviete sa všetko podstatné o našej ponuke na La Ligu.