Liga majstrov za rohom: Famózny Belehrad, skvelí fanúšikovia a zážitky na dosah

3 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Nemusíte cestovať ďaleko ani míňať veľký objem peňazí, aby ste zažili nezabudnuteľný zápas Ligy majstrov. Belehrad má všetko – skvelý futbal, jedinečnú atmosféru, nízke ceny a fascinujúce zážitky, ktoré vás ohromia.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Vášeň na štadióne Marakana

Crvena Zvezda, známa svojou vášnivou fanúšikovskou základňou, vás vtiahne do sveta futbalového fanatizmu. Na štadióne Rajka Mitića (miestni mu nepovedia inak ako Marakana) budete svedkami jedinečnej atmosféry, kde 55 000 fanúšikov „Delije“ doslova žije každou minútou zápasu. Keby mohli, za svoj klub by aj dýchali.

Nie je to fráza. Kotol sa rozbieha od rozcvičky a až po koniec a ide naozaj naplno. A celý štadión stojí. Nie počas hymny alebo začiatku, ale naozaj počas celého zápasu. Rešpektujú Ligu majstrov, je to veľký sviatok a domácich to jednoducho nenechá sedieť. Skandovanie, svetlice (pokuty UEFA nikto nerieši) a nekonečná podpora – to všetko vás pohltí a poskytne vám zážitok, ktorý inde v Európe pravdepodobne nenájdete.

História a moderný život na jednom mieste

Okrem futbalu má Belehrad čo ponúknuť aj mimo štadióna a futbalových zážitkov. Prejdite sa starým mestom Kalemegdan, kde vás privíta majestátna pevnosť s výhľadom na sútok riek Dunaj a Sáva. Nezabudnite navštíviť Katedrálu svätého Sávu, jednu z najväčších pravoslávnych katedrál na svete, alebo módnu štvrť Savamala, kde nájdete štýlové kaviarne a bary.

Belehrad je mesto, ktoré žije dňom i nocou. Či už sa radi túlate historickými uličkami, nakupujete v moderných obchodoch alebo si užívate nočný život, Belehrad vás nesklame, pretože spektrum toho, čo ponúka je naozaj širšie, ako by sa mohlo zdať.

Lahodná miestna kuchyňa

Srbská kuchyňa je synonymom výdatných a chutných jedál. Určite by ste mali vyskúšať tradičné jedlá, ako sú čevapi, pljeskavica (na obrázku, pri štadióne je na každom rohu!) alebo karađorđeva šnicla. A ak máte radi niečo sladšie, vyskúšajte palacinky alebo miestne koláče. Reštaurácie a kaviarne sú tu cenovo veľmi dostupné – dobrý obed vás často vyjde lacnejšie ako v slovenských a českých mestách.

Cesta do Belehradu? Jednoduchá a lacná

Ďalšou skvelou správou je, že cesta do Belehradu nie je vôbec zložitá. Vďaka výhodnej geografickej polohe Srbska sa do Belehradu dostanete ľahko autom za niekoľko hodín. Alebo môžete využiť lacné lety z okolitých letísk. Ceny v Belehrade sú navyše pre slovenských a českých turistov veľmi prijateľné.

Výlet na zápas Crvene Zvezdy v Belehrade nie je len o futbale – je to kultúrny zážitok, ktorý spája vášeň pre šport, miestne tradície a neodolateľnú atmosféru. Zažite energiu belehradských ulíc, vychutnajte si skvelú kuchyňu a pozrite si úchvatné pamiatky. A čo je najdôležitejšie, zažite skvelý futbal na pekelnom trávniku Zvezdy. Ako si s húževnatými domáci poradí v Lige majstrov hviezdami nabitá Barcelona?