Liga majstrov blízko Slovenska a Česka: Spravte si výlet do Lipska

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Nielen veľké šlágry Bundesligy, ale aj pravidelné zápasy milionárskej Ligy majstrov. RB Lipsko je Slovensku a Česku najbližší futbalový veľkoklub z TOP 5 líg. Cesta do Lipska z Bratislavy či Prahy trvá pár hodín. Champions League blízko našich hraníc je veľkým lákadlom. Poďte zistiť, čím táto destinácia láka svojich návštevníkov. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

V Lipsku stojí za návštevu renesančná Stará radnica na hlavnom námestí alebo Pamätník bitky národov (Völkerschlachtdenkmal), obrovský pamätník pripomínajúci bitku pri Lipsku v roku 1813, jednu z najväčších bitiek napoleonských vojen. Ale nielen to, toto mesto vám zvláštnym spôsobom (a pomerne rýchlo) prirastie k srdcu.

Reštaurácia z Goetheho Fausta a bohatá fanzóna

Futbal v Nemecku, podobne ako u nás, je pre mnohých o dobrom pive. Ak chcete navštíviť slávnu reštauráciu, ktorá sa objavuje aj v Goetheho Faustovi, potom vás čaká návšteva pivnice Auerbach (Auerbachs Keller), po gastronomickej stránke sa dostanete do neba. Toto miesto s dlhou históriou je veľmi obľúbené u návštevníkov mesta. Blíži sa však čas výkopu Ligy majstrov a my sa pomaly presúvame na štadión. Napätie stúpa a už pred štadiónom vo FAN zóne nájdete množstvo stánkov a sprievodných atrakcií či súťaží.

RB Arena: široká ponuka jedál za slušné ceny

Aj vás zaujíma, čo si môžete dať v Red Bull Arene? Ponuka jedál v Lipsku je naozaj bohatá. Na výber je množstvo jedál a nápojov – od klasiky cez ryby, pečivo až po možnosti pre vegánov. V Lipsku sa podávajú buď klasické praclíky so soľou, alebo so syrom (Käsebrezel). Z netradičných jedál vás určite zaujmú nakladané ryby, ako to poznáme aj u nás. Napríklad, údená ryba v žemli – táto špecialita vás v RB Arene vyjde na 4,70 eura. Môžete si dať aj klasiku, tradičné párky v žemli za 3,90 eura, currywurst v žemli za 4,90 eura, currywurst s hranolkami za 6,90 eura alebo sekanú v žemli za 4,90 eura. Samozrejmosťou k dispozícii sú omáčky podľa vlastného výberu, ktoré vám personál dá bez ďalších poplatkov.

Liga majstrov na dosah a autobusom

Pre fanúšikov zo Slovenska a Česka má Lipsko výhodnú polohu. Dostanete sa tam aj autobusom, čomu sme prispôsobili taktiež naše zájazdy. Vzhľadom na to, že v ročníku 2024/2025 sa hrá Liga majstrov novým ligovým formátom, Red Bull doma čakajú viaceré nesmierne zaujímavé merania síl. A vy môžete byť pri tom.

Už druhého októbra Lipsko doma vyzve Juventus Turín, čo bude lahôdka aj pre nezainteresovaných fanúšikov. Na konci budúceho mesiaca to bude ešte lákavejšie, RB doma skúsi zaskočiť Liverpool FC, jeden z TOP klubov súčasného futbalového sveta. A čo ďalej? Zápasy s Interom Miláno či Aston Villou. Ďalšie slová sú zbytočné, pozrite si kompletnú ponuku zájazdov na RB Lipsko. Ak budete mať otázky, kontaktujte nás a radi vám poradíme!