Haraslín so Spartou vyzve Man City na jeho pôde: Prečo sa oplatí vidieť Manchester a Etihad Stadium?

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Aktuálny český majster AC Sparta Praha opäť zavíta do kolísky futbalu, Anglicka. Tentoraz namiesto na liverpoolsky Anfield pocestuje na manchesterský Etihad Stadium. Pre Lukáša Haraslína a jeho spoluhráčov to bude obrovská (nielen) športová previerka. Poďme sa pozrieť na to, čo Spartu v modrej časti Manchestru čaká. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Málokto vie, že Etihad Stadium bol pôvodne postavený s víziou usporiadania olympijských hier. „Na rok 2000 však Manchester hostiteľské práva nezískal a o dva roky neskôr sa nová aréna využila aspoň na Hry Commonwealthu. Po nich bola jeho kapacita rozšírená o dvanásťtisíc miest,“ hovorí okrem iného o manchesterskom štadióne novinár českého Deníka N František Bílek. Práve na Etihad Stadium sa s nami vybral a podelil sa o svoje zážitky.

Umelá inteligencia dohliada na divákov v radoch

„Štadión dosiahol svoju súčasnú kapacitu 55 000 divákov po ďalšej rekonštrukcii pred desiatimi rokmi. Už vtedy sa pýšil svojím súčasným názvom, ktorý odkazuje na sponzorstvo so spoločnosťou Etihad Airways zo Spojených arabských emirátov,“ približuje František.

Dospelí zaplatia za zhruba hodinu a pol trvajúcu prehliadku štadióna 30 libier, deti do 16 rokov 18 libier. „Určite je na čo sa pozerať, Etihad Stadium je jedným z najmodernejších stánkov v Európe a pri jeho výstavbe použili množstvo špeciálnych technológií. Jeho zaujímavosťou je napríklad umelá inteligencia monitorujúca pohyb fanúšikov v zóne s občerstvením. Vďaka monitorovaniu ich pohybu sa pri stánkoch s jedlom a nápojmi netvoria rady, takže diváci málokedy trávia čas v radoch, čo by  pre nich mohlo byť nepríjemné,“ prezradil zaujímavú inováciu Bílek. Keď sa s nami rozhodnete vycestovať do Anglicka na City, na prehliadku Etihad Stadium dostaneme aj vás. Pozrieť si múzeum či šatňu Sky Blues je osobitým zážitkom.

Etihad Stadium a ME 2026

O štyri roky bude Etihad Stadium hostiť niekoľko zápasov ME 2026, na rozdiel od konkurenčného štadióna na druhom konci Manchestru. Dovtedy rozšíri svoju kapacitu minimálne o ďalších šesťtisíc miest.

„Na štadión Etihad sme sa vybrali aj vďaka zážitkovej cestovnej kancelárii FutbalTour, ktorá ponúka klientom kompletné zájazdy na rôzne športové podujatia. Nie je to len futbal, v ponuke je aj hokej, motoristický šport, tenis a ďalšie športy. Spoločnosť má za pätnásť rokov svojho pôsobenia bohaté skúsenosti, ktoré jej klienti vedia náležite oceniť,“ píše český novinár.

„Ako FutbalTour funguje? Tím ľudí sa stará o to, aby sa každému človeku dostalo individuálneho a osobného prístupu. Zamestnanci FutbalTour sú k dispozícii telefonicky, e-mailom, na sociálnych sieťach, ale aj v kancelárii, ktorá sa nachádza v Bratislave. Klienti FutbalTour si môžu „ušiť“ zájazd na mieru,“ píše autor Deníka N vo svojom texte.

Haraslín v jame levovej

Na EtIhad Stadium sa v prebiehajúcom ročníku v rámci hlavnej fázy Ligy majstrov predstaví aj český šampión Sparta Praha. Jednou z najväčších hviezd mužstva z metropoly našich západných susedov je ofenzívny univerzál Lukáš Haraslín. Poďte s nami do modrej časti Manchestru v závere októbra aj vy. Všetko podstatné sa dozviete na tomto odkaze. A ako to už býva zvykom, zájazd vám radi prispôsobíme na mieru.