FutbalTour Cup má za sebou druhý ročník: Nechýbali legendy, umelci ani novinári

3 minúty čítania

13. septembra 2024 bol na programe druhý ročník futsalového turnaja FutbalTour Cup. Po tom, čo náš výber premiérovú edíciu vyhral, skončil opäť na prvom mieste, tentokrát však od konca. V bratislavskej aréne Domu športu sa predstavilo viacerých bývalých slovenských reprezentantov. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

FutbalTour Cup s hviezdami

Medzi najväčšie ťaháky pre oči prítomných priaznivcov patrili mená ako Tomáš Medveď, Samuel Slovák, Július Šimon, Martin Obšitník, Marián Had, Jozef Valachovič, Tomáš Majtán či Milan Ivana. Bývalí reprezentanti, hráči najvyššej súťaže a internacionáli, ktorí oplývajú veľkým futbalovým umom aj po konci aktívnej kariéry.

Internacionáli

Turnaj pod záštitou FutbalTour a dlhoročného športového novinára Jozefa Korbela zaujal aj slovenský mediálny svet, o FTC informovali televízne stanice ako TA3 či Markíza, taktiež Pluska či SME. Najväčším ťahákom podujatia bolo meranie síl medzi futbalovými internacionálmi Slovenska a umelcami. Zaujali viaceré individuálne výkony, pekné góly, ale napríklad aj naše nové logo, ktoré malo premiéru na verejnosti.

Osobnosti a umelci

V tíme umelcov sa predstavili napríklad spevák Samuel Tomeček, rapper Michal „Ego“ Straka, hudobníci Igor Kmeťo a Paľo Drapák, tenista FIlip Horanský, bývalí hokejisti Ondrej Rusnák a Rastislav Staňa či biliardový šampión Ivan Maljar.

Futbal spája

Aj keď turnaj priniesol svojich víťazov a porazených, naplnený bol ešte podstatnejší cieľ. Futbal by mal spájať, či už v slovenskom alebo celosvetovom meradle. Myslíme si, že na FutbalTour Cupe 2024 sa to podarilo. Nechýbala dobrá nálada, vtipné momenty a športový um, ktorým zaujali (nielen) bývalí profesionálni futbalisti.

Novinári

Prvenstvo si odniesli internacionáli, druhá priečka patrila tímu zloženému zo športových novinárov a TOP 3 uzatváralo mužstvo umelcov z rôznych odvetví. Naša cestovná kancelária skončila po minuloročnom triumfe na poslednom mieste, ale nebudeme si klamať, keby každý rok vyhrával ten istý tím, podujatie by strácalo na atraktivite. „Treba legendy pripomínať mladšej aj staršej generácii, čo všetko dokázali. Sú to výnimoční hráči,“ povedal Jozef Korbel, manažér turnaja.

FutbalTour

Ak by ste chceli vidieť slovenských internacionálov v akcii aj vy, môžete. V novembri si zmerá tento výber sily s legendami Sportingu Lisabon v portugalskej metropole. My pri tom nebudeme chýbať a vy sa k nám môžete pridať. Všetky podrobnosti nájdete na tomto odkaze. A čo sa týka FutbalTour Cupu, nikdy neviete, čo sa udeje, ale po prvých dvoch ročníkoch je už teraz veľká snaha, aby táto nová tradícia pokračovala aj v roku 2025.