Dvojzápas v Madride a nezabudnuteľný Neapol: Najlepší európsky futbal na vlastné oči

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Dva zájazdy na juh, jeden lepší než druhý! Nezabudnuteľné zážitky v Madride a Neapole, domovy svetových futbalových gigantov. Taktiež miesta, kde na vás čaká bohatá história, úchvatná kuchyňa a atmosféra, ktorá vás doslova pohltí.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Real a Atlético: Dva giganti, jedno mesto

Madrid, hlavné mesto európskeho futbalu? Môže byť. Na jednom konci mesta vládne Real Madrid, klub, ktorý má Ligu majstrov vo svojej DNA. Na druhom stojí hrdé Atlético Madrid, ktoré je známe svojou nezdolnou bojovnosťou a vášňou. Zažiť ich domáce zápasy na vlastnej koži znamená nielen vidieť svetové hviezdy, ale taktiež si prezrieť dychberúce štadióny – Santiago Bernabeu a Civitas Metropolitano.

Estadio Santiago Bernabéu, domov Realu Madrid, je svätyňou v novom šate. Stánok totiž prešiel rekonštrukciou. Civitas Metropolitano, kde svoje domáce zápasy hráva Atlético, je modernou a krásnou stavbou s búrlivou atmosférou.

A potom sú tu hráči… na strane Realu Madrid Jude Bellingham a Vinicius Junior, kandidáti na zisk Zlatej lopty pre najlepšieho hráča sveta. K tomu samozrejme Kylian Mbappé alebo Rodrygo. Atlético zase ťahajú Antoine Griezmann s Janom Oblakom, v ich farbách hrajú taktiež bývalé hviezdy Premier League Conor Gallagher a Julián Álvarez.

Madrid: Čo v meste nemôžete vynechať? 

Keď už budete v Madride, nezabudnite si vychutnať krásy tohto mesta. Plaza Mayor a Kráľovský palác vás prenesú späť do histórie, zatiaľ čo Park Retiro je ideálnym miestom na relaxáciu. A čo Puerta del Sol? Možno jedno z najkrajších námestí, ktoré v Európe nájdete. Gastronomické zážitky vám prinesie miestna kuchyňa – ochutnajte tapas, jamón ibérico alebo sladký dezert churros con chocolate.

Neapol: Futbalová vášeň s talianskym temperamentom

Z Madridu sa presunieme do južného Talianska, kde na nás bude čakať ďalší nezabudnuteľný futbalový zážitok. Neapol, mesto je domovom klubu SSC. Tamojší tím patrí k špičke Serie A, nedávno ligu vyhral a o titul bojuje aj v tejto sezóne. Scott McTominay, Slovák Stanislav Lobotka, Romelu Lukaku alebo Kvicha Kvaratskhelia pod vedením Antonia Conteho? To chcete vidieť.

Stadio Diego Armando Maradona je pomenovaný po ikone svetového futbalu, ktorá klub z Neapola doviedla k jeho slávnym triumfom v 80. rokoch. Mimochodom, v každej uličke v meste pocítite, aký odkaz za sebou tento hráč zanechal. Nečakajte moderné arény ako v Madride – naopak, ide o tradičný štadión, ktorý dýcha históriou.

Čo vidieť a zažiť v Neapole

Neapol je úžasným mestom – historické pamiatky a živé ulice, výhľad na more a slávna sopka Vezuv tvoria kulisy, ktoré poznáte z videí a filmov. Zažiť ich na vlastnej koži je výnimočné. A čo jedlo? To je ešte lepšie! Neapol je rodiskom pravej talianskej pizze, okrem toho sú samozrejmosťou sladké alebo morské plody. Kompletnú ponuku zájazdov na Neapol nájdete na tomto odkaze.

Futbal, kultúra a nezabudnuteľné zážitky čakajú – Madrid a Neapol sú bližšie, než sa zdajú. Radi vám zájazdy prispôsobíme na mieru a zodpovieme všetky vaše otázky. Tak poďte s nami.