Búrlivá atmosféra neďaleko slovenských hraníc: Toto je Ferencváros Budapešť

2 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Budapešť patrí medzi európske mestá, ktoré v sebe skrývajú bohatú históriu, krásnu architektúru, výbornú gastronómiu a samozrejme – špičkový futbal. Tamojší Ferencváros hráva v modernej Groupama Arene, ktorá rozhodne stojí za návštevu. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Budapešť, ktorá leží neďaleko slovenských hraníc, je jednou z najdostupnejších európskych destinácií a ponúka množstvo zaujímavostí. Tamojší parlament patrí k najnavštevovanejších pamiatkam v Európe a lákavé sú samozrejme aj termálne kúpele a miestna kuchyňa. Maďarská metropola ale čoraz viac láka aj vynikajúcimi futbalovými zážitkami.

Groupama Arena na nohách

Športová infraštruktúra v Budapešti je veľmi atraktívna. Okrem Puskásovej arény, ktorá sa pre svoju podobnosť s ikonickým štadiónom v Londýne nazýva aj malým Wembley, stojí za návštevu aj Groupama Arena, ktorá je domovom Ferencvárosu. A práve tam sme zažili skvelú atmosféru v predkole Ligy majstrov proti Midtjyllandu.

Zápas sa niesol v perfektnej búrlivej atmosfére a napokon skončil remízou 1:1, ktorá posunula ďalej dánsky celok. Ten v štvrtom predkole následne nestačil na slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava. Vypredaná Groupama Arena, do ktorej sa zmestilo 22 000 divákov, burácala bez ohľadu na to, ako to všetko dopadlo. Štadión doslova vibroval energiou a každú vydarenú akciu sprevádzala explózia nadšenia. Takýto zážitok si nemožno nechať ujsť.

Zažite s nami svetový futbal

Zápasy európskych pohárov si môžete ísť pozrieť do Budapešti spolu s nami aj vy. Fradi dostal v Európskej lige atraktívnych súperov. Doma privítajú anglický Tottenham Hotspur, francúzske OSG Nice alebo švédske Malmö. Ak by ste chceli zažiť na vlastnej koži Ligu majstrov, tento rok nebudú v ligovej fáze chýbať ani Slovan Bratislava a Sparta Praha. Kompletnú ponuku na Champions League nájdete nižšie.