Arsenal môže vyzvať každého: Dobyje londýnsky gigant bájne San Siro?

3 minúty čítania
Autor: Pavel Pubal

Arsenal sa po niekoľkých týždňoch opäť vráti do slnkom zaliateho Talianska. Po remíze v Bergame s Atalantou (0-0) teraz dokonca zavíta na slávne San Siro. Tam vyzve v Lige majstrov talianskeho šampióna Inter Miláno.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Niektorí fanúšikovia Arsenalu sa začiatku sezóny báli. Megašláger na Manchestri City, derby na pôde úhlavného rivala Tottenhamu Hotspur, nepríjemná pôda v Birminghame na Aston Ville, kde sa im dlhodobo nedarí, a nový formát Ligy majstrov.

Pokrok The Gunners na každom fronte

Kanonieri však od začiatku ročníka potvrdzujú, aký výrazný výkonnostný krok v uplynulých rokoch urobili. Napriek spomínanému veľmi ťažkému žrebu prvej reprezentačnej prestávky zaznamenal Arsenal rovnaký počet bodov (17) ako vlani a v novej sezóne prehrali iba proti AFC Bournemouth (0:2). Vo pohárovej Európe naposledy podľahli Bayernu Mníchov 17. apríla 2024 v play-off minulosezónnej edície Ligy majstrov.

Niektorých možno prekvapí výborná forma nemeckého útočníka Kaia Havertza, predovšetkým z hľadiska produktivity. Kým Chelsea sa ho celkom rada zbavila (aj keď rozhodol finále Ligy majstrov v roku 2021), tréner Mikel Arteta z nemeckého útočníka urobil produktívne „monštrum“. Do prvého reprezentačného zrazu v polovici októbra mal Havertz rovnaký bodový prínos (19 gólov + asistencií) ako Nór Erling Haaland z Manchestru City v lige za kalendárny rok 2024.

Star Boy je herným lídrom Arsenalu 

Arsenalu sa v zápasoch proti veľkoklubom darí. Ak sa momentálne pozrieme na zápasy proti veľkej šestke (Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool, Chelsea a Arsenal), The Gunners neprehrali už 20 zápasov v rade! Do určitej miery je to vďaka fenomenálnej forme Star Boya, ako v Anglicku prezývajú Bukaya Saku. Pred repre pauzou zaznamenal najviac asistencií (7), vytvoril najviac šancí (27), vytvoril najviac čistých šancí (12) a má najvyššiu očakávanú hodnotu asistencie v celej lige (3,16) v Premier League. Aby bol Arsenal v hre o trofeje na všetkých frontoch, musí byť Saka zdravý.

Kto nadviaže na úspešný vstup do Ligy majstrov?

Oba tímy si v súčasnosti môžu nárokovať na celkové prvenstvo v Lige majstrov. Inter sa predminulý rok dostal do finále, kde po tuhom boji podľahol Manchestru City 0-1. Na druhej strane, Arsenal sa v posledných rokoch driape z mizérie na vrchol. Ak budú Arteta a spol. pokračovať v doterajšej forme, veľká trofej ich skôr či neskôr tiež neminie. Už len fakt,

Ligová fáza, ktorá sa tento rok hrá prvýkrát v novom formáte, sa pre oba tímy začala podobne. Dá sa očakávať, že sa budú snažiť prekĺznuť medzi najlepšiu osmičku, ktorá na jar zabezpečí postup priamo do osemfinále. Nie je sa čomu čudovať, keďže Inter si v repríze minuloročného finále hneď priniesol veľmi cennú remízu z ihriska Manchestru City (0-0)Arsenal mal proti ambicióznemu Parížu St. Germain navrch, keď vyhral po kvalitnom výkone 2-0.

Výborná cena a veľký šláger

Na tento prestížny zápas pripravujeme autobusový zájazd. Zažite zápas dvoch aktuálne najväčších favoritov talianskej Serie A a anglickej Premier League, ktorí sa stretnú v priamom súboji. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze. Na jednej strane zabijácke duo Marcus Thuram – Lautaro Martinez, na druhej strane Saka, Havertz alebo možno aj Martin Odegaard, ktorý sa dáva dokopy po zranení. Pôjde o jeden z vrcholov ligovej fázy Champions League, to je vštkým jasné už pred výkopom.