36 detí z celého Slovenska si na ME 2024 mohlo splniť sny aj vďaka vám

6 minút čítania

V úvode sezóny 2023/2024 sa naša firma rozhodla podporiť svojou činnosťou najmä deti. Hlavným motívom bol športový zážitok, na ktorý nikdy nezabudnú. Preto každý jeden klient, ktorý v tomto ročníku s nami vycestoval na akýkoľvek zájazd, nepriamo prispel symbolickým 1 eurom. Výsledok? Zážitok na celý život.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram – Tik-Tok

Nastal čas si plniť sny

Vo štvrtok, 20. júna 2024, autobus plný detí (a samozrejme aj zodpovedných koordinátorov) vyrazil na dvanásťhodinovú cestu, kde nebola núdza o zábavu. Bolo to vôbec prvé stretnutie detí, nikto nikoho nepoznal, a tak sa v úvode každé dieťa predstavilo a povedalo, v čom je výnimočné. V autobuse totiž boli deti za športové či študijné úspechy. Integrácia, ako sa patrí.

Po príchode do Düsseldorfu sme mali obed s bývalým trénerom slovenskej reprezentácie Jánom Kocianom. Ten hovoril nielen o svojej bohatej hráčskej kariére, ale taktiež odpovedal na početné otázky zvedavých nadšencov. „Veľká vďaka organizátorom tohto zájazdu. Je to veľká vec a dúfam, že aj s vašou podporou to naši reprezentanti zvládnu,“ uviedol.

Zápas si užili všetci

Na ceste na štadión bolo cítiť detské nadšenie podporené skandovaním „Slovenskoooo“. Stretnutie pred štadiónom, následne rozdelenie sa do skupín či záujem lokálnych médií o fotku či video detí, bolo cítiť kdekoľvek sme prišli. Bola to azda jediná veľká skupina detí, ktorá sa nachádzala v okolí štadióna. Jeden chlapec mal síce strach z výšok, ale atmosféra bola silnejšia a strach postupne pominul.

Prítomná bola aj únava z cesty, ale to nezabránilo povzbudzovaniu a prežívaniu každej útočnej akcie nášho tímu. Medzi nami bol aj jeden ukrajinský chalan, ktorý mal po zápase našich reprezentantov proti jeho krajine zmiešane pocity. „Na Ukrajine som sa narodil, vyrastal som tam, ale Slovensko mi dalo bezpečie a druhý domov. Výhra ma potešila, ale na druhej strane, chalani okolo mňa boli smutní.“

Ja mám Kuca. Ty máš koho?

Ranný budík, raňajky a smer tréningové centrum. Exkluzívny prístup od SFZ nám zaručil byť priamo s hráčmi počas tréningu. Stretnutie s trénerom Francescom Calzonom, s Marekom Hamšíkom a pohľad do zákulisia fungovania našej reprezentácie dodali deťom iný pohľad na to, ako funguje futbal. Oslava menín jednej z účastničok zájazdu bola krásnym doplnením príjemného poobedia.

O 14tej bola vyhlasená tlačová beseda, na ktorej nechýbali deti z Integrácie a samozrejme FutbalTour. Úprimné detské otázky zaskočili aj skúseného Juraja Kucku. Na tlačovke boli prítomní aj Róbert Boženík a Lukáš Haraslín, ktorých veľmi potešila prítomnosť mladej generácie. „Samozrejme, každý má nejaký sen, ale ak mám byť úprimný, tak tým mojim je si jedného dňa zahrať za Real Madrid,“ prezradil „Božo“.

Vedecké múzeum a slovenská škola

Ako funguje gravitácia, svetlo a optická ilúzia, zistili deti v múzeu s názvom Experiminta. Strávili v ňom viac ako dve hodiny plné hier a WOW efektov. Tento deň bol venovaný viac vzdelávaniu a komunitnej zábave, než samotnému športu. Vďaka Slovenke Silvii Bungard, riaditeľke slovenskej školy Rhein-Main, a Slovákom žijúcim vo Frankfurte, sme prežili nádherné chvíle. Touto cestou by sme sa im chceli ešte raz poďakovať. Zorganizovali sme zábavné aktivity a deň ukončili piknikom v školskej záhrade.

Program pokračoval večernou besedou, ktorú sme pripravili my z FutbalTour. Náš kolega Tomáš Jacečko si pre deti pripravil inšpiratívny príbeh o jeho ceste za športovými zážitkami. „Chcel som deti motivovať k cestovaniu za športom, ale aj k samotnému športu, ukázať im, aká dôležitá je disciplína a hlavne radosť z toho, čo robia,“ povedal Tomáš, ktorý svojou prácou a prístupom k životu motivuje na dennej báze aj svojich kolegov.

100-minútová plavba loďou a výhľad z 200m výšky

Počasie nám doprialo krásny výlet po Frankfurte. Plavba po rieke Mohan bola spestrená zážitkami z cestovania za športom. Deti sa pochválili, kde všade boli, kam by chceli ísť a koho zo známych športovcov vidieť. Zážitok z piatkovej besedy u nich stále doznieval a preto si robili zálusk aj na „väčšie mená ako Ronaldo, Saka či Bellingham“.

Vo Frankfurte nemohol chýbať ani tradičný pokrm currywurst (jedlo známe z nemeckých fastfoodov, ide o dobre nakorenenú klobásu s kečupom a ďalšími pochutinami), ktorý niektorých potešil menej, iných zas viac. Výlet vyvrcholil výhľadom zo 4. najvyššej budovy vo Frankfurte (Maintower). Spoločná foto a pokrik „Slovenskoooo“ nemohli samozrejme chýbať ani v tomto prípade.

V prvom rade tento zájazd spojil rôzne deti z rozličných kútov Slovenska, za čo patrí vďaka hlavne projektu Integrácia a všetkým, ktorý na ňom participovali. Deti mali zážitok, na ktorý nezabudnú do konca života. „Výlet s Integráciou bol pre mňa nezabudnuteľným zážitkom, ktorý vo mne zanechal hlboké dojmy. Je to miesto, kde som mal možnosť spoznať rôzne deti a nájsť si nových kamarátov,“ povedal 14-ročný Šimon Š. z Nitry.

„Tomášove zážitky, najmä z krásnej Afriky, zaujali každé oko či ucho. Je skvelým motivátorom, ktorý by pomohol človeku aj v jeho najslabšej chvíli. Prajem mu veľa úspechov, či už vo FutbalTour, alebo ako futbalovému trénerovi či rozhodcovi,“ pridal svoje pocity 16-ročný Sawyer B. z Košíc.

ĎAKUJEME všetkým, ktorý túto sezónu cestovali s nami, a ktorí podporili našu kampaň. Bez vás by sme túto iniciatívu nedokázali zrealizovať. Vo FutbalTour sa snažíme plniť ľuďom sny. Sme šťastní, že sa nám to tentokrát podarilo aj vďaka vám.